Auto te water na kop staart aanrijding op Westeinde

Henry-Wallinga©-Ongeval-KS-Westeinde-Nieuwleusen-03NIEUWLEUSEN – Op het Westeinde is vanmiddag een auto te water geraakt nadat deze betrokken was bij een kop-staart aanrijding. De auto minderde vaart omdat een auto voor hem links de Nieuwendijk wilde inslaan. De bestuurder van een achteropkomende bestelbus zag dit te laat en botste, ondanks een poging om het voertuig te ontwijken, op de achterkant van de personenauto.

Door deze klap vloog de Volkswagen Golf de berm in en sloeg over de kop. Wonder boven wonder kwam de auto niet ondersteboven in het water terecht. De automobilist bedacht zich geen moment, draaide het raampje open en klom vlug aan wal. Beide bestuurders zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar van letsel was geen sprake.

Bergingsbedrijf Wolves heeft beide Volkswagens overgebracht naar het depot in Zwolle. Het verkeer op de drukke weg werd via het naastgelegen fietspad langs het ongeval geleid.