Man en vrouw gewond bij eenzijdig ongeval op A28

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-102-Zwolle-08ZWOLLE – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de snelweg A28, tussen Zwolle en De Lichtmis, is zondagavond een echtpaar uit Zuidwolde gewond geraakt. De 55-jarige bestuurster is vermoedelijk in slaap gevallen waardoor de auto aan de linkerkant van de weg in de berm raakte en tegen de vangrail terecht kwam. Hierna schoot de Fiat Panda dwars de weg over en sloeg in de berm over de kop om vervolgens op de zijkant tot stilstand te komen.

Omstanders schoten snel te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De man en de vrouw lagen onderin de auto en zijn door brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald. Zowel de bestuurster als haar 70-jarige echtgenoot liep een aantal botbreuken en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Twee verkeersongevallenanalisten onderzochten het ongeval. Hiervoor was het nodig om de complete snelweg voor een kort moment af te sluiten. De korte stop zorgde al snel voor een flinke file. Bergingsbedrijf Wolves heeft de Fiat op de wielen gezet waarna er nog een klein technisch onderzoek werd gedaan. Hierna kon het wrak op het bergingsvoertuig worden getakeld en worden afgevoerd.