Vrachtwagen in brand aan Korenbeltweg

Henry-Wallinga©-Vrachtautobrand-korenbeltweg-Genemuiden-03GENEMUIDEN – Een chauffeur van een vrachtwagen geladen met zand merkte, toen hij op de Kamperzeedijk reed, dat zijn truck een naar luchtje begon te krijgen. Om eens te kijken wat er precies aan de hand was besloot de chauffeur de afslag naar de Korenbeltweg te nemen.

De man deed een kleine inspectie en al snel zag hij dat er rook vrij kwam bij de motor. Een boer die alles gade sloeg aarzelde geen moment en alarmeerde de brandweer. Vlak voordat de brandweer ter plaatse was kwam er naast een flinke hoeveelheid rook ook ineens vlammen vanuit het motorcompartiment. Het vuur ging razendsnel vanuit de motor langs de cabine omhoog.

Door de hitte sprong een ruit waardoor het vuur ook binnen in de cabine kon huishouden. De brandweer van Genemuiden had het vuur echter snel onder controle. Getracht werd om de cabine te kantelen maar door de brand was dit niet meer mogelijk. Om er toch zeker van te zijn dat het vuur gedoofd was werd een laag schuim aangebracht.

Wat de brand heeft kunnen veroorzaken is niet bekend. De truck was vandaag, na een flinke revisiebeurt, voor het eerst weer op de weg. Of dit iets met het ontstaan van de brand te maken heeft is niet bekend.