Wildwest taferelen aan Beulakerweg in Giethoorn

Henry-Wallinga©-Wildwest-Koe-Giethoorn-02GIETHOORN – Een tweetal koeien zijn op woensdagavond 3 juni 2015 ontsnapt vanuit een weiland aan de Beulakerweg te Giethoorn. Na een lange achtervolging door tuinen en over weggetjes kwam een van de koeien in het kanaal terecht, terwijl de ander vanuit een veldje toekeek.

Diverse brandweerkorpsen werden opgeroepen om het beest uit het kanaal te halen. De eigenaar had de koe met behulp van omstanders al snel uit het kanaal en zette deze weg in een veekar.

De tweede koe zag een ritje in de veekar niet zitten en zette het op een lopen. Het dier sprong langs een afzetting, over een hek en kwam op de drukke doorgaande weg uit. Met behulp van enkele omstanders en de politie werd het beest langzaam de rustige parallelweg ingedreven. Uiteindelijk lukte het om de koe een land in te krijgen om weer tot rust te komen. Bij de wildwest-taferelen raakte de koe gewond aan zijn poten. Een dierenarts is ingeschakeld om het dier te verzorgen.