Fietser ernstig gewond na aanrijding op Blaloweg (Update)

Henry-Wallinga©-Ongeval-Blaloweg-Zwolle-02ZWOLLE – Op de fietseroversteekplaats op de Blaloweg ter hoogte van de Hasselterweg is vannacht een 27-jarige fietser uit Zwolle ernstig gewond geraakt. De man werd tijdens het oversteken aangereden door een personenauto bestuurd door een 26-jarige inwoner van Apeldoorn.

Terwijl omstanders hulp inschakelden kwam er toevallig een ambulance langs. Deze heeft direct hulp geboden en de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij later op de dag overleed aan zijn verwondingen.

De inzittenden van de personenauto waren geschrokken maar hadden geen letsel. De kruising is geruime tijd afgesloten geweest voor een uitgebreid sporenonderzoek door de verkeersongevallendienst naar de toedracht van het ongeval. Bergingsbedrijf Wolves heeft zowel de auto als de fiets afgevoerd.