Brandweeroefening in kader van ledenwerving

Henry-Wallinga©-Werving-Brandweer-Genemuiden-11GENEMUIDEN – Donderdagavond heeft de brandweer van Genemuiden in het kader van het werven van nieuwe korpsleden haar oefenavond gehouden op het Havenplein. Daar werd door de manschappen een demonstratie gegeven van technische hulpverlening.

De oefening trok vooral veel bekijks van de jeugd van Genemuiden maar later kwamen er toch meer potentiële brandweermannen en vrouwen. Tijdens de oefening trok de ploegleider en enkele korpsleden langs het publiek om hen te enthousiasmeren over het vak van de brandweer. Aan hen werd een folder uitgedeeld met daarin de nodige informatie. Ook werden zij uitgenodigd voor een informatieavond op 22 april. De avond begint om 19:30 uur.

Binnen het Genemuidiger korps is er plaats voor drie nieuwe leden. Na afloop van de oefening was er de tijd om zelf eens het redgereedschap ter hand te nemen en kon men zich uitleven op de autowrakken.