Verdachte omstandigheden bij woningbrand

Henry-Wallinga©-Brand-BurgTenVeldestraat-Genemuiden-02GENEMUIDEN – De bewoner van een woning aan de Burgemeester ten Veldestraat in Genemuiden werd vannacht opgeschrikt door het geluid van zijn rookmelders. Bij controle bleek dat de gang van zijn woning vol rook stond en er een brandje woedde. De man kon zichzelf via het balkon in veiligheid brengen en klopte aan bij de buren voor hulp.

De buurman ondernam direct actie door een poederblusser te pakken en deze leeg te spuiten door de brievenbus. De brandweer was snel ter plaatse en forceerde de deur om zo te kunnen blussen. De brand bleef, door het snelle optreden van een ieder, beperkt tot de gang.

De politie onderzoekt de zaak vanwege mogelijke brandstichting. Zo het nu lijkt is er een brandbare vloeistof door de brievenbus gegooid. De schade in de woning is groot. Een deurmat is door de politie veiliggesteld voor onderzoek. Dit onderzoek zal meer uitsluitsel moeten brengen over de daadwerkelijke oorzaak.