Man gewond tijdens werkzaamheden in rietland

Henry-Wallinga©-Ongeval-Belterweg-BeltSchutsloot-11BELT-SCHUTSLOOT – Bij een bedrijfsongeval in een rietland aan de Belterweg is maandagmorgen een man gewond geraakt. De man is door nog onbekende oorzaak overreden door een tractor. Zowel de man als de tractor zijn daarna te water geraakt.

Ambulancepersoneel werd met behulp van een bootje naar de patiënt gebracht. Om de man weer naar wal te krijgen werd de boot van brandweer Zwartsluis ingezet. Een mobiel medisch team vanuit Amsterdam werd ingevlogen per traumahelikopter om extra zorg aan de man te kunnen verlenen. Hij is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De politie en de inspectiedienst van het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal een onderzoek doen naar het bedrijfsongeval.