Bizar ongeval door gladheid op Kamperzeedijk

Henry-Wallinga©-Bizar-Ongeval-Kamperzeedijk-Genemuiden-07GENEMUIDEN – Op de Kamperzeedijk in Genemuiden heeft zich maandagmorgen een bizar ongeval voorgedaan. Door de gladheid kwam een automobiliste in de slip, schoot het fietspad over en kwam in het naastgelegen Veneriete Kanaal, nabij Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek, terecht.

Een tweetal passanten bedachten zich geen moment en doken het ijskoude water in om de vrouw uit de auto te helpen. Dit alles werd vanaf het fietspad gadegeslagen door een groepje scholieren. Enkele momenten later slipte opnieuw een auto en gleed recht op het groepje scholieren af. Zij werden geraakt door de auto die eveneens richting de waterkant gleed. De auto kwam met de voorkant net in het water tot stilstand. De bestuurster van deze auto kwam met de schrik vrij.

Het groepje scholieren alsmede beide bestuursters werden in een tweetal ambulances onderzocht op letsel. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel waren de fietsen van de schoolgaande jeugd vernield.

Berger Hooikammer heeft de twee voertuigen uit het kanaal gehaald en afgevoerd. Ondertussen reden strooiwagens van de provincie af en aan om de wegen en fietspaden toegankelijk te houden. De politie en later medewerkers van van der Kolk hebben ten tijde van het ongeval het verkeer geregeld.