2 auto’s total loss na voorrangsfout op kruising

Henry-Wallinga©-Ongeval-N377-Vaartweg-Hasselt-01HASSELT – Op de kruising van de Vaartweg met de Burgemeester Malcorpslaan heeft zaterdagavond rond 19:00 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden. Daarbij raakten de twee betrokken voertuigen total loss maar er vielen gelukkig geen gewonden.

De bestuurder van een Citroen AX reed vanaf de Lichtmis op de Vaartweg en kwam ter hoogte van de verkeerslichten van de kruising met de Burgemeester Malcorpslaan in botsing met een bestelauto uit tegenovergestelde richting. De bestuurder van de bestelauto wilde nog even snel afslaan richting de voetbalvelden. Om een verkeerschaos te voorkomen werden de auto’s snel van de weg gehaald en in de berm geparkeerd.

Vanwege de vele gelekte vloeistoffen werd de Hasselter brandweer opgeroepen voor het reinigen van het wegdek. Ondertussen stond een medewerker van de gemeente Zwartewaterland al klaar met een zoutstrooier om bevriezing van het natte weggedeelte te voorkomen. Berger Hooikammer heeft de wrakken afgevoerd. Een politie-eenheid heeft tijdens de afhandeling het verkeer veilig langs het ongeval geleid.