Schoorsteenbrandje aan de Sportlaan in Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-Sportlaan-09ZWARTSLUIS – Woensdagmorgen 31 december werd de brandweer van Zwartsluis opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Sportlaan. De bewoner had, vanwege een stroomstoring in de buurt, besloten om de houtkachel maar aan te steken om het in huis wat aangenamer te maken. Na een tijdje begon het schoorsteenkanaal enorm te bulderen wat duid op een schoorsteenbrand.

Direct werd de luchttoevoer afgesloten en de brandweer gealarmeerd. Met behulp van de hoogwerker van brandweer Zwolle kon het kanaal worden geveegd. Een flinke emmer met vuil kwam uit het kanaal. De ophoping was ontstaan in een flexibel gedeelte van het kanaal. Veel schade was er gelukkig niet. Na ruim een uur was het kanaal weer schoon. Ondertussen was de elektriciteit ook weer terug zodat in plaats van de houtkachel de centrale verwarming weer aangezet kon worden.