Twee gewonden bij ongeluk op oversteek N331

Henry-Wallinga©-Oversteek-OppenSwolle-10VOLLENHOVE – Op de oversteek van de Oppen Swolle met het Dennenbos zijn vrijdagavond 7 november bij een botsing twee personen gewond geraakt. Een ouder echtpaar wilde vanuit het Dennenbos de N331 oversteken maar zagen daarbij een van rechts naderende auto over het hoofd.

De auto van het echtpaar, een 72-jarige vrouw en haar 75-jarige man uit Sint Jansklooster, werd vol in de flank aangereden waardoor de bijrijder gewond raakte. De brandweer van Vollenhove heeft in opdracht van het ambulancepersoneel met hydraulisch redgereedschap het portier verwijdert om zo de man uit de auto te krijgen. De auto komende vanuit Vollenhove, bestuurd door een 28-jarige man uit Emmeloord, kwam na de klap in botsing met een lantaarnpaal. Een 26-jarige vrouw uit deze auto raakte eveneens gewond. Beide gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben de sporen van het ongeval nauwkeurig vastgelegd. Hiervoor was een tijdelijke afsluiting van de gehele weg nodig. Berger Hooikammer heeft beide voertuigen afgevoerd.