Politie stelt onderzoek in naar toedracht autobrand

Henry-Wallinga©-Karwij-Genemuiden-11GENEMUIDEN – Afgelopen nacht zijn de bewoners van de Karwij opgeschrikt door een autobrand. Rond tien over twee klonk er een doffe knal in de straat. Enkele seconden later stond een personenauto al volledig in de brand. De bewoner kon nog net het brandende voertuig onder zijn carport wegduwen waarmee het gevaar op overslag naar zijn woning geweken was.

Op de alarmcentrale in Apeldoorn kwamen enkele meldingen binnen van het voorval. Vanuit de meldkamer werd de brandweer van Genemuiden op pad gestuurd om de brand te blussen. Met twee stralen hoge druk waren de vlammen snel verdwenen. Om te voorkomen dat het voertuig opnieuw kon gaan ontbranden werd een deken van schuim over de auto gelegd.

Berger Hooikammer mocht de troosteloze restanten van de Seat Leon afvoeren. Ondertussen was de politie al gestart met een onderzoek naar de toedracht. Eventuele getuigen van de brand kunnen zich melden via het telefoonnummer:0900-8844.