Automobiliste rijdt fietsster aan op rotonde

Henry-Wallinga©-Rotonde-Hasselt-16HASSELT – Op het Hendrik van Viandenplein is maandagmiddag rond 13:00 uur een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De vrouw kwam vanaf de van der Vechtlaan en wilde de rotonde driekwart nemen. Vlak voor ze op de rotonde af wilde slaan naar de Hendrik van Viandenstraat werd ze geschept door een auto.

Deoor de klap sloeg de fietsster met haar hoofd tegen de voorruit en belandde vervolgens op het asfalt. Omstanders schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

De rotonde bleef nog enige tijd afgesloten vanwege het onderzoek van de verkeersongevallendienst. Het verkeer moest tijdelijk omrijden.