Ambulance op weg naar melding vliegt uit de bocht

Henry-Wallinga©-Ambulance-Rouveen-02ROUVEEN – Op de Hasselterweg, de N377, is zaterdagmiddag rond half drie een ambulance die op weg was naar een spoedmelding uit de bocht gevlogen. De ambulance vloog daarbij over de kop maar door de aanwezigheid van een vangrail werd voorkomen dat de ambulance in de naastgelegen vaart terecht kwam.

De ambulance van de post “Lichtmis” was met spoed onderweg naar een onwelwording in Hasselt. In de bocht verloor de chauffeur de macht over het voertuig en kwam in de vangrail terecht. Hierdoor sloeg de wagen over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. De chauffeur en de verpleegkundige konden zelf uit het voertuig klimmen en zaten verbouwereerd op de vangrail de komst van de collega hulpverleners af te wachten.

Het ambulancepersoneel werd door collega’s gecontroleerd op eventuele verwondingen. De brandweer van Staphorst ontfermden zich ondertussen om het voertuig. Door de brandweerlieden werd de motor uitgezet en de accu losgekoppeld. Ook werden er in en om het voertuig metingen verricht.

Berger Hooikammer kreeg de opdracht om de ambulance weer op de wielen te zetten en af te voeren. Wel moest dit met enige voorzichtigheid vanwege de aanwezigheid van zuurstoftanks. Aannemer van der Kolk heeft de weg gereinigd en voor de nodige afzetting gezorgd. De Hasselterweg was vanaf Hasselt tot aan de Lichtmis geheel afgesloten. Tegen 17:15 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer open.