Man bekneld tussen giek en cabine van shovel

Henry-Wallinga©-Bekneld-Shovel-Rouveen-03ROUVEEN – Vrijdagmorgen is een man bekneld geraakt tijdens werkzaamheden met een shovel bij een woning aan de Oude Rijksweg. De man stond naast de machine toen deze door onduidelijke reden kantelde. De man raakte hierbij bekneld tussen de giek en de cabine.

De brandweer van Staphorst heeft met hydraulisch redgereedschap de gekantelde shovel een beetje weten te lichten waardoor er genoeg ruimte ontstond voor de man om zichzelf te bevrijden. Daarna is hij zelf naar een gereedstaande brancard gelopen. De man is direct onderzocht in de ambulance. Zijn letsel leek mee te vallen. Voor een uitgebreid onderzoek aan eventueel inwendig letsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is onbekend. De politie stelt geen verder onderzoek in naar dit ongeval omdat het incident zich af heeft gespeeld op privéterrein. Hierdoor is de eigenaar ook zelf verantwoordelijk voor de berging en verdere afhandeling.