Brandweer oefent ongeval met middel hulpverlening

Henry-Wallinga©-BRWoef-Vrijsselland-05HASSELT – Vorige week woensdag werd er door brandweervrijwilligers uit Hasselt, Staphorst en Kampen een oefening gehouden met als doel de technische hulpverlening bij een verkeersongeval. De vaardigheden van de brandweermannen op het gebied van hulpverlening, grijpredding en de samenwerking tussen de verschillende disciplines werd getest in een pittige oefening.

Scenario
Aan de Bagijnekamp, ter hoogte van de plas bij De Driemaster, is een voertuig gebotst op een lantaarnpaal. Een net passerende scootmobiel is hierbij geschept en de bestuurder, welke aan zijn onderlichaam verlamd is, ligt in het water. De bestuurder en passagier van het voertuig zijn aanspreekbaar maar verward en zitten bekneld en hebben last van de nek. Onder het voertuig ligt een fietser die eveneens geschept is.

Een tweede betrokken voertuig is in de slip geraakt en ligt op de kop in de berm richting de waterkant, dit voertuig dreigt in het water te zakken en ook de bestuurder van dit voertuig zit bekneld.

Na afloop van deze oefening werd de inzet per groep geëvalueerd en werden waar nodig enkele tips medegedeeld door de observatoren. Zowel oefenleiding als deelnemers kijken terug op een geslaagde oefening.