Automobiliste raakt van de weg en belandt in sloot

Henry-Wallinga©-AutoWater-Lichtmis-01DE LICHTMIS – Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar voertuig langs de A28 te water geraakt. De vrouw reed van Zwolle richting Staphorst toen het ter hoogte van De Lichtmis compleet verkeerd ging. Na een te heftige stuurcorrectie schoot de vrouw vanaf de eerste rijstrook dwars de weg over en kwam in de sloot terecht.

Opgeroepen brandweerkorpsen van onder meer Staphorst en Zwolle kregen al snel te horen dat er zich geen personen meer in het voertuig bevonden en keerden al vrij snel weer terug naar de kazernes. Wel is de vrouw onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst maar zij konden al snel concluderen dat de vrouw geen letsel had.

Zij werd, na een korte verklaring tegenover de politie, opgehaald door haar partner. De auto is door bergingsbedrijf Hooikammer uit de sloot getakeld. Het verkeer ondervond geen hinder omdat de bergingswerkzaamheden via de parallelweg plaatsvonden.