Politieauto botst achterop brandweerauto op weg naar melding

Henry-Wallinga©-Politie-Brandweer-Zwolle-11ZWOLLE – Op weg naar een melding van een ongeval letsel op de Heinoseweg is maandagavond een politieauto achterop een brandweerauto gereden. De brandweerauto, die met spoed richting het ongeval reed, werd ingehaald door een ambulance. De brandweerchauffeur maakte daarom een ruime bocht. Een politieagent zag het gaatje en probeerde ook haar voertuig voor de brandweerauto te krijgen.

Helaas mislukte dit plan van de agente want de brandweerauto merkte haar poging te laat op en ging weer naar de normale plaats op de weg. Hierbij raakte de linkervoorkant van de politieauto de rechterachterzijde van de brandweerauto. De bumper van het politievoertuig kwam hierbij los en kon niet meer verder rijden. De brandweerauto had in eerste instantie niets van de aanrijding door en werd bij het ongeval op de aanrijding geattendeerd.

Nadat het ongeval waarvoor zij werden opgeroepen afgehandeld was keerden zij terug naar de ongevalslocatie. Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft de nodige gegevens verzameld en enkele foto’s gemaakt. Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de politieauto afgevoerd. De brandweerauto hield er slechts enkele krasjes op na en kon zelf zijn weg naar de kazerne weer vervolgen.