Overval op cafetaria Het Patatje

Henry-Wallinga©-Overval-Patatje-Zwolle-02ZWOLLE – Opnieuw heeft er een overval plaatsgevonden op een horecagelegenheid. Ditmaal was cafetaria “Het Patatje” aan het Bachplein in de Zwolse wijk Holtenbroek de dupe. De overval vond zaterdagavond 22 februari rond half tien plaats.

Volgens de Burgernet-melding, die vrij snel na de misdaad werd uitgegeven, was de dader gekleed in een witte broek en een zwarte jas. Ook zou de man, die een medewerker van de snackbar bedreigde met een wapen, een blauwe muts dragen en in het bezit zijn van een witte plastic tas. De man zou zich verplaatsen op een damesfiets.

Dit is de vierde overval sinds korte tijd in Zwolle. Volgens medegedupeerden zou het mogelijk weleens om dezelfde dader kunnen gaan als bij de overvallen op snackbar Kolk en cafetaria-shoarma De Dolfijn. In deze gevallen werd ook een soortgelijkend wapen gebruikt om de overval kracht bij te zetten.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u rond het tijdstip van de overal iets gezien op of rond de Bachlaan of heeft u informatie over de identiteit van de man? Neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de politie via 0900-8844. Uw melding anoniem doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.