Gewapende overval op snackbar aan Assendorperstraat

Henry-Wallinga©-Overval-snackbar-Zwolle-08ZWOLLE – Op dinsdagavond 28 januari vond er een gewapende overval plaats op een cafetaria aan de Assendorperstraat. De overvaller is er met een geldbedrag vandoor gegaan en de politie zoekt onder andere twee specifieke getuigen.

Gewapende overval
De man kwam omstreeks 23.30 uur de cafetaria binnen waar op dat moment nog enkele klanten en personeelsleden aanwezig waren. Hij bedreigde hen met een vuurwapen en eiste geld. Vervolgens is hij met een geldbedrag lopend weggegaan Er werd gezien, dat hij in de Papaverstraat een fiets had staan. Hiermee reed hij richting de Molenweg.

Getuige met ijsje gezocht
De gewaarschuwde politie begon een zoektocht naar de overvaller, van wie een signalement bekend was. De personeelsleden en slachtoffers werden opgevangen en de eerste verklaringen werden opgenomen. In dit onderzoek wil de politie nog met een jongen en een meisje spreken die voor de komst van de politie de cafetaria al hadden verlaten. De jongen had een ijsje gekocht.

Signalement overvaller
Van de overvaller is het volgende signalement bekend: hij is ongeveer 1.75 -1.85 meter lang en zijn huidskleur is donker bijna zwart. Hij droeg een lichtgrijze joggingbroek, een zwart jack met capuchon en witte gymschoenen. Hij had zijn gezicht bedekt met een bivakmuts.

Tijdens het politieonderzoek is een sporenonderzoek ingesteld en wordt ook een buurtonderzoek verricht.

Tips van getuigen zijn welkom op 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.