Jaarlijkse korpsoefening brandweer Zwartewaterland

Henry-Wallinga©-Korpsoefening-Zwartewaterland-15ZWARTSLUIS – De jaarlijkse realistische korpsoefening de brandweer, in samenwerking met andere hulpdiensten in Zwartewaterland op maandag 21 oktober werd onder toeziend oog van burgemeester Dhr. Bilder en de gemeenteraad gehouden. Ook waren er veel toeschouwers op de been uit de drie watersteden.

Het scenario:
Een voertuig van Justitie was onderweg met een gedetineerde via Zwartsluis naar Zwolle. Ter hoogte van de Meppelerdiepbrug werd dit voertuig door een tegemoetkomend voertuig van de weg gereden. De chauffeur had meer oog voor de gestrande luchtballon op het veldje naast de brug. Door de botsing belandde de camper in de bosjes en schoot het voertuig van Justitie naar beneden de camping op. Door het ongeval ontsnapte de gedetineerde , die daarop twee caravans in brand stak, een visserman knockout sloeg en hem van zijn kleding ontdeed. Door het ongeval met de luchtballon waarbij een inzittende gespitst werd op een ijzeren pen, kwamen 2 schilders in nood die werkzaamheden verrichten bij de brug.

Na deze grote oefening waarbij veel instanties betrokken waren, werd er geevalueerd in de kazerne van Zwartsluis. En dat onder het genot van een hapje en een drankje. De betrokken partijen waren: BHV camping, Politie Zwartewaterland, Brandweer Zwartewaterland ( Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis), Ambulance IJsselland, Officieren van Dienst Jan en Freek, Verkeersregelaars, Van Beers Ballooning en Lotuskring Zwolle.

De oefenleiding van de post Zwartsluis, die deze avond heeft georganiseerd en gecoördineerd, kan terug kijken op een geslaagde oefening.