Dode en gewonde bij ernstig ongeval op A28

Henry-Wallinga©-Truck-Auto-A28-03ZWOLLE – Bij een verkeersongeval op de A-28 tussen Zwolle en De Lichtmis) is een 33-jarige vrouw uit Twello om het leven gekomen. Haar partner, een 30-jarige man uit Twello is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De auto waarin zij in de richting Meppel reden, begon door onduidelijke reden te tollen en raakte onbestuurbaar. Een achteropkomende vrachtwagen van een groothandel, bestuurd door een 61-jarige man uit Amsterdam, kon de auto niet meer ontwijken en kwam in botsing. De truck schoof de personenauto dwars voor zich uit en kwam boven op de auto in de bermsloot tot stilstand.

Hulpverleningsdiensten, waaronder en traumateam, die per helikopter werden ingevlogen, waren snel ter plekke. Helaas was alle hulp voor de vrouw al te laat, zij was op slag dood. Haar partner is door de hulpverleners uit de auto bevrijd nadat delen van de auto weg waren geknipt. Ondanks zijn verwondingen kon de man zelf naar de brancard lopen. Wel is hij onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijven Hooikammer en Leerentveld werkten nauw samen om het wrak onder de vrachtwagen vandaan te halen. Hierna kon het slachtoffer uit de auto worden gehaald. Om de personenauto onder de vrachtauto weg te kunnen halen moest de vrachtauto een stuk opgetakeld worden waarna het slachtoffer uit de auto kon worden gehaald.

Het doorgaande verkeer richting het Noorden raakte gestremd door afzetting van een groot deel van de weg. Dit zorgde voor een file van ruim 6 kilometer. Naar de oorzaak en toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld door de dienst verkeersongevallenanalyse.