Woningbrand aan Zwaardvegerstraat

Henry-Wallinga©-Zwaardvegerstraat-Stadshagen-05ZWOLLE – De Zwolse brandweer werd dinsdagavond net voor middernacht op pad gestuurd voor een woningbrand. Aan de Zwaardvegerstraat in de wijk Stadshagen zou in een flatgebouw brand zijn uitgebroken. De brand werd opgemerkt door een buurtbewoner die vanaf zijn balkon iets zag branden voor een appartement. De man snelde naar het adres en belde ondertussen met het alarmnummer.

Voor het appartement stonden diverse spullen in brand waaronder een plastic tuinstoel. De melder schopte deze spullen snel weg van de woning en belde aan bij de bewoner. Samen wachten zij de komst van de brandweer af. De brand was inmiddels overgeslagen naar de beplating en het isolatiemateriaal daarachter. De brandweer heeft de beplating weggehaald om zo de brand te kunnen blussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij wat door het gehele gebouw trok. Veel medebewoners hadden dan ook last van de rook. De politie adviseerde hun om de boel goed te luchten alvorens te gaan genieten van de nachtrust. Bij de brand raakte niemand gewond. Naar de oorzaak van de brand werd een onderzoek ingesteld.