Dier te water aan Rechterensweg

Henry-Wallinga©-Rechterensweg-Rouveen-01ROUVEEN – Op een van de laatste zomerse dagen van het jaar leek het Bertha 5 nog even een goed plan om de laatste baantjes te trekken. In de brede sloot naast haar groene grasland werd ze gespot door passanten, die de brandweer belden om het zwemuurtje te beëindigen.

De brandweermannen gingen met touwen en een halster op pad om de koe uit het water te trekken. Alleen dacht Bertha hier anders over. Het beest zwom snel weg van haar redders. Ondertussen was ook de boer op de hoogte gebracht van de zwemkunsten van zijn vee en kwam op zijn tractor aangereden. Met een sierlijke lassoworp kregen de brandweermannen een touw om de nek van het beest. Deze werd snel aan de tractor vastgemaakt. Nu kon ook het halster worden aangebracht om zo het beest veilig op het droge te trekken.

De koe lag uitgeput aan de kant van de sloot en kon nu langzaam en netjes achter de tractor op het droge worden getrokken. Na even op adem te zijn gekomen kwam het beest weer in de benen en werd weer herenigd met haar vriendinnen. Eind goed al goed.