Succesvolle open dag brandweer Kampen

Henry-Wallinga©-Open-Dag-Kampen-05KAMPEN – De organisatie van de Open Dag van Brandweer Kampen kan terugkijken of een succesvolle editie. De gehele zaterdag konden mensen een kijkje nemen in en rond de kazerne aan de Jan Ligthartstraat waar tal van demonstraties en standjes te bezichtigen waren.

Voor de kleintjes kon de dag niet stuk. Zij konden worden geschminkt, even lekker springen op een springkussen, zelf een brandje blussen, tokkelen vanaf de oefentoren of eens aan het werk met het hydraulisch redgereedschap. Natuurlijk konden zij ook in de vele hulpverleningsvoertuigen klimmen om zo even te voelen hoe het zou zijn als hulpverlener.

Bijzonder veel aandacht kreeg de Amerikaanse ladderwagen met zijn vele lichten en luide sirene. Ook de stand van Lego was een waren publiekstrekker. Een tal van incidenten was met de kleine bouwsteentjes nagemaakt.

Om de dag te openen en te sluiten had de organisatie alles uit de kast gehaald. Er werd namelijk een auto enkele meters de lucht in geblazen met behulp van vele liters water. Een viertal brandweerauto’s gaf alles wat ze konden om zo de auto los van de grond te krijgen. Hiervoor was een grootwatertransport aangelegd die de tankautospuiten het benodigde water leverde. Het publiek was hiervan duidelijk onder de indruk.