Explosie verwoest Restaurant La Plaza

Henry-Wallinga©-Explosie-IJsselmuiden-04IJSSELMUIDEN – Een explosie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een restaurant aan het Markeresplein in IJsselmuiden compleet verwoest. Rond kwart voor drie werd de buurt opgeschrikt door een knal en even later volgde een tweede, verwoestende explosie, die de gevel compleet uit het pand blies. Bovendien brak er brand uit in de ravage, maar de brandweer was het vuur snel meester.

Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar de ravage was enorm. De naastgelegen winkels liepen schade op. De brandweer moest deuren forceren en gaten in het dak zagen om te controleren of de brand zich ook had uitgebreid.

Wat de oorzaak van de explosies in restaurant La Plaza is geweest, zal door forensisch onderzoek aan het licht moeten komen. Het restaurant was op het moment van de explosie gesloten.