Woningbrand blijkt vergeten pannetje

Henry-Wallinga©-Fisselerstraat-Hasselt-05HASSELT – Zondagmorgen werd de Hasselter brandweer opgeroepen voor een woningbrand. Buurtbewoners hoorden brandmelders afgaan en zagen rook in een woning aan de Fisselerstraat en alarmeerden de brandweer. Omdat de bewoners niet thuis waren moest een raam worden ingeslagen om de woning te kunnen betreden. Na een snelle verkenning kwam men in de keuken uit alwaar nog een pannetje op het vuur stond. De gehele inhoud van het pannetje was inmiddels droog gekookt en zette de woning vol rook. Het pannetje werd naar buiten gebracht en de woning kon worden geventileerd.

Inmiddels kwamen de bewoners thuis nadat zij op de hoogte waren gebracht van hetgeen er zich in huis heeft afgespeeld . Hevig geschrokken werden zij opgevangen door politieagenten. Het ingeslagen ruitje werd door de brandweer afgedicht. In de woning werd metingen gedaan op de aanwezigheid van koolstofmonoxide. Hiervan was geen sprake dus werd de woning weer overgedragen aan de bewoners. Zij kregen hulp aangeboden van stichting Salvage om de rookschade te verhelpen.