5e editie van Ballonfestijn Hasselt geslaagd

Henry-Wallinga©-Ballonfestijn2013-Hasselt-19HASSELT – De bestuursleden Martijn van de Klocht en Mannus van den Berg kunnen terugkijken op een geslaagd Ballonfestijn Hasselt 2013. Het evenement vond zaterdag 6 juli plaats op het evenemententerrein, nabij Sporthal de Prinsenhof in Hasselt.

De vereniging Ballonfestijn Hasselt trok dit jaar een gelijk aantal bezoekers als vorig jaar, al lijkt er een tanende populariteit op te treden. “Een dergelijk evenement is elk jaar weer een nieuwe uitdaging”, aldus Van der Klocht in een reactie.

“Daarnaast moeten we ook realistisch zijn dat de sponsoren niet in de rij staan om een dergelijke evenement te dragen. Dit jaar hebben we Koeriersdienst Zwolle als hoofdsponsor aan ons weten te verbinden en daarmee is de naam van het evenement ook veranderd in Koeriersdienst Zwolle Ballonfestijn.”

Hoewel het bestuur bestaat uit twee personen, en bestuursleden met affiniteit in heteluchtballonnen niet in de rij staan, werd ook dit jaar de uiterste best gedaan om er samen met de vele vrijwilligers een leuke en vooral gezellige avond van te maken. Het tweekoppige bestuur lijkt in deze opzet meer dan geslaagd.

Dit jaar stonden er tien luchtballonnen op het programma, met onder andere een special shape uit België, de Smurf! De lijst werd aangevuld met negen andere kleurrijke (reclame)ballonnen.