Automobilist zwaar gewond na botsing tegen boom

Henry-Wallinga©-Eshuisweg-Nieuwleusen-05NIEUWLEUSEN – In de nacht van zaterdag op zondag is de bestuurder van een Mitsubishi Carisma ernstig gewond geraakt, toen de auto ter hoogte van het bestuurdersportier tegen een boom aan de H.J. Eshuisweg in Nieuwleusen botste. Kort daarvoor kreeg de 27-jarige automobilist uit Zwolle, volgens omstanders, ruzie met zijn vriendin, die bij hem in de auto zat. De vrouw werd uit de auto gezet waarna de man met hoge snelheid in de richting van de N377 reed.

Vanwege de ernst van het letsel werd ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG opgeroepen.
De brandweer knipte het achterste rechter portier en de B-stijl uit het voertuig om het slachtoffer zo voorzichtig mogelijk te kunnen bergen. De man is overgebracht naar de Isala klinieken in Zwolle. De VOA stelde een onderzoek in om het proces verbaal zo compleet mogelijk te krijgen. Er is een bloedproef afgenomen voor controle op alcoholgebruik.