Veel materiële schade na voorrangsfout

HASSELT – Op de kruising van de Vaartweg met de Telvorenstraat heeft zondagavond een materiële aanrijding plaatsgevonden. Een familie uit Meppel reed op de Vaartweg richting de Lichtmis toen zij op de kruising in botsing kwamen met een tegemoetkomende automobilist uit Hasselt. Deze man wilde vanaf de Vaartweg linksaf de Telvorenstraat inrijden maar zag daarbij de auto van de Meppelers over het hoofd. De auto van de Hasselter kwam behoorlijk zwaar gehavend midden op de kruising tot stilstand.

De politie liet de gedupeerden een schadeformulier invullen terwijl zij het verkeer om de beschadigde auto’s regelden. Na de administratieve afhandeling kreeg Bergingsbedrijf Hooikammer de taak om de kruising weer vrij te maken. De twee voertuigen werden op het bergingsvoertuig getakeld en meegenomen naar het depot in Staphorst. Hierna werd de kruising weer geheel vrijgegeven voor het verkeer.