Vrachtwagencombinatie in de sloot langs A28

ZWOLLE – Dinsdagmorgen tegen kwart over zes is een vrachtwagen met koeltrailer van de snelweg A28 geraakt tussen De Lichtmis en Zwolle. Brandweerkorpsen van Hasselt, Staphorst en Nieuwleusen werden in verband hiermee opgeroepen voor een middelhulpverleningsalarm. De chauffeur stond netje op de komst van de hulpdiensten naast zijn cabine te wachten. Inzet van de brandweer was dus niet noodzakelijk. Wel werd er door het korps van Hasselt een rondje om de combinatie gelopen om te controleren op lekkage van vloeistoffen die het milieu kunnen schaden.

De gestrande combinatie vormde geen gevaar voor de overige verkeersdeelnemers op de snelweg, omdat het gekantelde voertuig in een greppel aan de parallelweg tot stilstand was gekomen. De oorzaak van het ongeval, waarbij geen gewonden vielen, is waarschijnlijk een defect aan de oplegger, die volgens de chauffeur een eigen leven leek te gaan leiden. De berging, die werd uitgevoerd door de firma Hooikammer, verliep voorspoedig en zodanig, dat er geen rijstroken hoefden te worden afgekruist. Dit alles viel in bijzondere goede aarde bij Rijkswaterstaat en de overige weggebruikers.