Grote brand verwoest Bakker Banket

ZWARTSLUIS – Een grote brand heeft dinsdagavond een banketbakkerij aan Het Bosch in Zwartsluis totaal vernield. De brand werd rond half zes gemeld aan de alarmcentrale die direct de korpsen van Zwartsluis en Hasselt op pad stuurden. Enkele minuten later werd de hoogwerker van brandweer Zwolle ter assistentie gevraagd. Weer een minuut later kreeg de brand de status van grote brand en mocht ook brandweer Staphorst komen helpen met het bestrijden van de brand. Later op de avond werden ook de korpsen van Kampen en IJsselmuiden opgeroepen.

Het was al snel duidelijk dat de bakkerij volledig door de brand was verwoest. De dikke zwarte rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien en trokken dan ook veel publiek. De brandweer had het vuur rond 21:30 uur onder controle maar was nog wel de gehele avond en nacht bezig met nablussen. Hiervoor moesten muren omver worden getrokken om alle brandhaarden af te blussen. Ook de volgende dag is men nog bezig geweest met nablussen. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. De politie zal hiernaar een onderzoek starten.