Nieuw OVD-voertuig brandweer Zwartewaterland in gebruik genomen

ZWARTEWATERLAND – Sinds 8 augustus hebben de drie officieren van dienst van brandweer Zwartewaterland een nieuw dienstvoertuig. Dit voertuig vervangt de bijna 10 jaar oude Mercedes benz 112CDi Vito. Het nieuwe voertuig is eveneens een Mercedes benz Vito alleen betreft het hier een 115CDI 4×4.

Omdat Zwartewaterland samen met Staphorst en Dalfsen een cluster vormen, word dit dienstvoertuig ook ingezet in deze gemeentes. De keuze voor een 4×4 was mede door het bosrijke gebied in de gemeente Dalfsen dus al snel gemaakt.

Het voertuig kan plaats bieden aan 5 personen om direct bij een incident overleg te plegen. Door de voorste twee stoelen te draaien kan er aan de tafel het plan van aanpak worden doorgenomen. Verder is het voertuig voorzien van diverse technisch snufjes, zoals mobiele data terminal. Dit systeem heeft o.a. een routeplanner en geeft de water winpunten weer. U zult binnenkort het voertuig ongetwijfeld in uw kern tegenkomen, omdat het is gekoppeld aan de dienst doende OVD.

Patrick

Waarom staat er alleen ‘Zwartewaterland’ op de auto?
Zijn er dus drie OVD-voertuigen in de regio (lees: 1 voor Zwartewaterland, 1 voor Staphorst en 1 voor Dalfsen)?