Autobrand in de Regenboogstraat

HASSELT – Donderdagmiddag kreeg de eigenaar van een Rover 200 een vervelend bericht. Buurtbewoners zagen rook onder de motorkap vandaan komen en melden dit bij de eigenaar. Deze belde direct het alarmnummer en vanuit de meldkamer Noord Nederland werden blusgroepen van Hasselt en Zwartsluis op pad gealarmeerd. Vanwege de vakantieperiode werd ook de post Zwartsluis meegealarmeerd maar deze hoefden niet uit te rukken vanwege voldoende opkomst op de kazerne van Hasselt.

Binnen zeer korte tijd waren de spuitgasten ter plaatse en trokken er met een straal hoge druk op uit. Gelet op de afstand tot de gevel van de woning was snel optreden gewenst.

Ondertussen waren de buren met enkele tuinslangen al begonnen met blussen.Nadat de motorkap door de spuitgasten was geopend werd het laatste vuur geblust en een controle met de warmtebeeldcamera uitgevoerd.

De eigenaar moest helaas concluderen dat zijn auto door de brand totaal vernield was. Berger Hooikammer heeft de auto afgevoerd.