Schietpartij aan de Jan Ligthartstraat

KAMPEN – Bij een schietpartij aan de Jan Ligthartstraat in Kampen is maandagavond één persoon gewond geraakt. . Voor zover nu bekend waren twee mannen daar met elkaar in gesprek geweest over een zaak in de relationele sfeer. Dit mondde vermoedelijk uit in een conflict waarop de ene man de andere man, een 30-jarige Kampenaar, met een vuurwapen in het been schoot. Rond half acht kwam er bij de politie de melding binnen van de schietpartij.

Diverse eenheden van de politie gingen snel ter plaatse en zette de plaats delict ruim af voor publiek. De gewonde man is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met in ieder geval een beenwond.

Een speurhond van de politie heeft het gebied afgezocht naar sporen. Na enige tijd sloeg de hond aan en vond een huls van een pistoolpatroon. Deze huls is door de recherche meegenomen voor onderzoek. Na deze vondst werd de kruising weer vrijgegeven. Ook de omliggende straten die in verband met het onderzoek waren afgesloten werden rond 22:00 uur weer vrijgegeven.

De dader is nog voortvluchtig. Naar hem word door diverse speciale eenheden gezocht.