Groot gaslek zorgt voor nodige overlast

GENEMUIDEN – Een groot gaslek heeft vanmiddag aan de Sportlaan in Genemuiden voor de nodige overlast gezorgd. Om 15:51 werd de blusgroep van Genemuiden opgeroepen voor de lekkage. Tijdens werkzaamheden was er een gasleiding gesprongen. Op de plaats van de lekkage worden parkeerplaatsen aangelegd. Het gas spoot onder hoge druk uit de leiding en trok richting het verzorgingstehuis. Hier werden enkele bewoners verzocht om de ramen te sluiten.

Omdat er vanwege de lekkage enkele wegen waren afgezet was het tijdelijk lastig om de plaatselijke voetbalvereniging te bereiken. Een monteur van Enexis was snel ter plaatse en schakelde al snel bij het zien van de kapotte leiding de hulp in van een collega. Voordat de lekkage kon worden verholpen moest eerst de leiding worden afgesloten. Hiervoor werd met behulp van een laptop het leidingstelsel opgezocht.

Na enig spitwerk kon de aanvoerleiding worden afgesloten. Hierdoor was het gevaar geweken en konden de manschappen van brandweerpost Genemuiden weer inrukken. Slechts één huis ondervond overlast vanwege de lekkage. Het lek was na een paar uur weer gerepareerd.