Vastgelopen remmen veroorzaken brandmelding

HASSELT- De brandweerpost van Hasselt werd vanmorgen opgeroepen voor een vrachtautobrand. Op de Grote Weede, een straat in de nieuwe woonwijk “Om de Weede” was volgens de melding brand uitgebroken in vrachtauto.

De chauffeur merkte bij het naderen van zijn losplaats dat er rook onder de truck vandaan kwam. Direct werd het alarmnummer gebeld. Een eenheid van de politie was snel ter plaatse en trok eropuit met en klein blusapparaat.

Na een snelle controle bleek dat er van een brand geen sprake was, maar dat de remmen van de truck waren vastgelopen. Nadat de remmen waren gekoeld keerden de manschappen van de brandweer en de eenheid van de politie weer terug.

Voor de chauffeur een naar begin van de dag. De man kon al snel weer terug naar de zaak om van vrachtauto te wisselen.