Automobiliste botst tegen gevel van apotheek

HASSELT – Donderdagavond is rond 19:15 uur op de Hoogstraat in Hasselt een auto tegen een gevel gereden. De bestuurster van een Peugeot 106 reed met hoge snelheid tegen een betonnen paaltje en eindigde de rit tegen de gevel van de plaatselijke apotheek. De vrouw werd in een ambulance onderzocht op eventuele verwondingen. Ondertussen was de brandweer opgeroepen omdat er door agenten een gaslucht werd waargenomen.

Na enkele metingen was er van gaslekkage geen sprake. De mogelijk vrijgekomen vloeistoffen uit de auto waren de oorzaak van de melding. Na een uitvoerige check in de ambulance mocht de vrouw zelf haar weg vervolgen. Zij werd in de apotheek opgevangen om de afhandeling van de schade in orde te maken.

Ondertussen was berger Hooikammer al bezig om de totaal vernielde auto op te takelen en af te voeren. De weg werd door de brandweer ontdaan van de gelekte vloeistoffen en voor de veiligheid werd een lintje gespannen. Voor de zwaar beschadigde gevel zal een aannemer worden ingeschakeld.

ronald

laat die aannemer ook even kijken naar die eerste gemetselde steunpilaar. Zie in het filmpje volgens mij drie verschillende brandweermensen er tegen aan staan leunen. Is bij de brandweer zijn zo zwaar of testen ze even de stevigheid van de pilaar op eventueel instortings gevaar Haha