Twee gewonden bij aanrijding op snelweg A28

STAPHORST – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft zich op de A28 ter hoogte van verkeersknooppunt Lankhorst een ernstig verkeersongeval voorgedaan, waarbij één zwaar en een lichter gewonde zijn gevallen. Toegesnelde hulpverleners troffen een blauwe Volkswagen Golf aan van een 28-jarige Emmenaar, die ondersteboven op het asfalt lag en in de bermsloot een Peugeot Partner bedrijfsauto van een 60-jarige automobilist uit Norg.

De Peugeotbestuurder had ernstig letsel opgelopen omdat de man enige tijd in het water had gelegen. Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Winschoten wist door middel van een lier aan de vrachtwagen de auto boven water te houden. Ook een 33-jarige motorrijder uit Hoogeveen verleende hulp aan de man uit Norg.

Duikers hebben de brede, maar ondiepe sloot afgezocht om er zeker van te zijn, dat er geen slachtoffers uit de bedrijfsauto in het water lagen. In verband met de afhandeling van de aanrijding is de A28 tussen Staphorst en De WIjk geruime tijd afgesloten geweest. Nadat de dienst Verkeersongevallenanlyse de omstandigheden had onderzocht, haalde berger Hooikammer de onherstelbaar beschadigde voertuigen op.