Woningbrand aan het Jufferenpad

MEPPEL – In de nacht van zaterdag op zondag omstreek kwart voor twee kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een woningbrand aan het Jufferenpad in Meppel. De politie was snel ter plaatse en kon melden dat er diverse spullen, waaronder een bankstel, tegen de gevel van de woning in brand stonden.

Door de enorme hitte waren enkele ramen gesprongen en dreigde de brand naar de woonkamer door te slaan. De Meppeler brandweer kon de vlammen met twee stralen hoge druk snel bedwingen. De spuitgasten controleerden met een warmtebeeldcamera nog naar mogelijke vuurresten. Deze werden niet gevonden dus kon er weer ingepakt worden.

De gemeente heeft de verbrande resten van de stoep gehaald en afgevoerd. Hoe groot de schade in de woning is, is nog onduidelijk. Voor zover bekend raakte niemand gewond.