Geslaagde Open Dag brandweer Genemuiden

GENEMUIDEN- Mooi weer, veel gezelligheid, tal van activiteiten en interessante demonstraties. Dit waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde open dag die gisteren werd gehouden in de post Genemuiden van brandweer Zwartewaterland.

Aan de Stuivenbergstraat stonden de kinderen in de rij om een rondje te mogen rijden in de brandweerauto. Ondertussen demonstreerden de collegas uit Dalfsen de mogelijkheden van hun bosbrandbestrijdingsvoertuig. Ook het team van de jeugdbrandweer uit Dalfsen gaf enkele demonstraties. In de verbouwde kazerne stonden stands van de brandwonden stichting, Bertje Blus en waren er leuke kadootjes te koop bij de brandweerwinkel. Bij de Lotus-stand werden aan de lopende band blauwe ogen en diepe snijwonden op de kinderen geschminkt.

Op het terrein stonden naast de vele voertuigen van de brandweer ook een politieauto (Verkeers Ongevallen Analyse) en een ambulance en was er ook het duikteam Zwartewater die samen met de brandweerduikers uit Hasselt uitleg gaven over het duiken. In de kazerne zelf werden films en fotos vertoond van bijzondere branden en ongevallen. Speciaal voor de kinderen was er ook een ballonwedstrijd. Komt jou ballon het verst, dan win je een leuke prijs. De uitslag van deze wedstrijd zal op deze website bekend worden gemaakt.

Volgens de organisatoren was deze open dag zeer geslaagd en misschien in de toekomst wel voor herhaling vatbaar.