Auto vliegt over de kop na botsing met vrachtwagen

STAPHORST – Op de A28, tussen knooppunt Lankhorst en de afrit naar Staphorst, zijn woensdagmiddag twee mannen gewond geraakt. De twee zaten in een auto die in botsing kwam met een vrachtwagen tijdens het wisselen van rijstroken. Door de aanrijding sloeg de auto over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand.

De opgeroepen brandweer heeft de auto voorzichtig op de wielen geplaatst om zo de twee inzittenden te bevrijden. Zij zijn beide overgebracht naar het ziekenhuis. De gehele snelweg was voor enkele minuten afgesloten. Later is er één rijstrook weer vrijgegeven voor het verkeer. Door het ongeval ontstond er een flinke file die voor veel vertraging zorgde.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de gehavende auto overgebracht naar het depot. Ook de truckchauffeur ging naar het depot voor de afhandeling van de schade. Na een half uur waren alle werkzaamheden gereed en kon de weg weer geheel worden vrijgegeven.