Botsing op kruising in buitengebied van Rouveen

ROUVEEN – In het buitengebied van Rouveen is dinsdag aan het eind van de middag een vrouw gewond geraakt. De vrouw zat als bijrijdster in een auto die, op de kruising van de Conradsweg met de Klaas Kloosterweg, in botsing kwam met een andere auto. Ze is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De twee bestuurders bleven bij het ongeval ongedeerd.

Een Peugeot 308 met daarin twee personen reed vanuit Rouveen op de Conradsweg richting Zwartsluis. Ter hoogte van de kruising met de Klaas Kloosterweg werd het tweetal over het hoofd gezien door een automobiliste in een Alfa Romeo Mito die vanuit de Klaas Kloosterweg de Conradsweg wilde oversteken en het van rechts naderende voertuig compleet over het hoofd zag.

De verkeersongevallendienst stelde een onderzoek in naar de toedracht. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om de twee verwoeste voertuigen af te voeren. Een medewerker van de gemeente Staphorst kwam ter plaatse om de schade aan het verkeersbord te herstellen.