Gaslekkage langs Nieuwe Weg door onderhoudswerkzaamheden

GENEMUIDEN – Langs de Nieuwe Weg is maandagmorgen een gaslekkage ontstaan tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een sloot. Een leiding werd geraakt met een flinke lekkage als gevolg. De opgeroepen brandweer van Genemuiden sloot enige tijd de doorgaande weg.

Na enkele metingen te hebben verricht werd de weg weer vrijgegeven. Het lek bevond zich onder water. Medewerkers van Enexis waren snel ter plaatse en konden de lekkage eenvoudig stoppen. Het lek bevond zich namelijk tussen twee afsluiters.

Door het afsluiten van de leiding kwam niemand zonder gas te zitten. De leiding stond namelijk op de lijst om afgesloten te worden en de nieuwe leiding was inmiddels al in gebruik genomen. Het onderhoud aan de sloot ging ondertussen gewoon door.