Brand in schip op scheepswerf in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Op een scheepswerf aan Het Bosch in Zwartsluis is maandagmiddag een brand ontstaan op een schip. De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt waren snel ter plaatse en hadden de brand vlot onder controle.

Tijdens werkzaamheden aan de voorzijde van het motorvrachtschip met een brander is er brand ontstaan. Dit vuur deed enkele kabels waaronder die van de accu smelten waarop een kortsluiting volgde. Er kwam een aanzienlijke hoeveelheid rook vrij waardoor het voor de werklieden onmogelijk was om zelf de brand te blussen.

Nadat het schip geventileerd was werden er metingen gedaan op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Hiervan was geen sprake zodat men al snel weer kon beginnen aan de herstelwerkzaamheden. Bij de brand raakte niemand gewond.