Schoorsteenbrand aan Hoofdspoor te Genemuiden

GENEMUIDEN – De brandweerkorpsen van Genemuiden en Hasselt werden dinsdagavond opgeroepen voor een schoorsteenbrand. Bij een woning aan het Hoofdspoor kwamen, volgens de melder, de vlammen uit het schoorsteenkanaal. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig waren inmiddels de vlammen verdwenen.

De tweede tankautospuit van Genemuiden en het voertuig uit Hasselt konden na kort overleg weer terugkeren. Het meeste gevaar was geweken en gelukkig viel alles mee. Wel werd voor de zekerheid het schoorsteenkanaal grondig geïnspecteerd vanuit de hoogwerker van brandweer Kampen en werd met behulp van de warmtebeeldcamera de woning goed onderzocht door brandweermannen.

Het kanaal onderging, onder toeziend oog van vele buurtbewoners, een flinke veegbeurt. Hierna kon er al snel weer worden ingepakt en mochten ook de resterende voertuigen terug naar de kazernes.