Automobiliste gewond na botsing met lijnbus

ZWOLLE – Op de met verkeerslichten geregelde kruising van de IJsselallee en de Spoolderbergweg is dinsdagmiddag een automobiliste gewond geraakt bij een botsing met een lijnbus. De lijnbus wilde vanaf de IJsselallee linksaf richting Hattem via de Spoolderbergweg en botste op een auto uit tegenovergestelde richting. De bestuurster van deze auto raakte hierbij gewond en kwam bekneld te zitten in haar voertuig.

De Zwolse brandweer heeft de vrouw uit de auto gehaald door een achterdeur en de middenstijl weg te knippen. Hierdoor kon de vrouw op een wervelplank voorzichtig op de brancard worden geschoven waarna zij per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht. De chauffeur en de vele passagiers van de lijnbus bleven allen ongedeerd. Zij werden met een vervangende bus alsnog naar de bestemming gebracht.

Wie de schuldige is in dit ongeval zal snel bekend worden. Deze kruising is voorzien van zogenaamde roodlichtcamera’s. De totaal vernielde Peugeot is door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd. De lijnbus kon met lichte schade zelf naar de busremise. Het ongeval zorgde voor veel oponthoud rond het verkeersplein.