Grote brand verwoest rietgedekte woning in Nieuwleusen

henry-wallinga-brand-smitslaan-nieuwleusen-04NIEUWLEUSEN – Een felle uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september een rietgedekte woning volledig verwoest. Bij de brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Balkbrug kwam om 00:31 de melding binnen van de woningbrand aan de Ds Smitslaan.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand en werd een hoogwerker opgeroepen voor extra hulp bij de brandbestrijding. Zo’n tien minuten na de eerste melding kreeg de brand de kwalificatie “grote brand’ en kwam er nog een tankautospuit ter plaatse.
Voor de officier van dienst was al snel duidelijk dat het pand niet meer te redden was en daarom werd ingezet om overslag naar naastgelegen panden, eveneens met rieten daken, te voorkomen. Dit lukte ondanks het hevige vliegvuur gelukkig.

Het nablussen zal nog tot diep in de nacht duren. De getroffen bewoners werden opgevangen. Stichting Salvage was snel ter plaatse om de bewoners bij te staan. Brandweerkorpsen van Nieuwleusen, Balkbrug, Zwolle, Ommen en Dalfsen werden ingezet voor het bestrijden van het vuur. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.