Fietsster ernstig gewond na aanrijding op Spoolderbergweg (Update)

henry-wallinga-ongeval-spoolderbergweg-zwolle-14ZWOLLE – Bij een aanrijding tussen een fiets en een bestelbus met aanhanger is vrijdagmiddag 9 september een meisje ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de oversteek van de Spoolderbergweg met de Katerveerdijk. De fietsster is in zorgwekkende toestand onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis*.

De verkeersongevallendienst heeft in het kader van het onderzoek enkele testen gedaan met de betrokken bestelbus. Hiervoor werd de Spoolderbergweg enkele uren afgesloten. Fietsers, bromfietsers en voetgangers konden wel gebruik maken van de weg. Volgens een getuige waren de verkeerslichten gewoon in werking maar werd het rode licht genegeerd door de automobilist, een 57-jarige man uit Zalk.

De Spoolderbergweg werd tegen 18:30 uur weer vrijgegeven voor al het verkeer.

*Woensdagmorgen is het 14 jarig slachtoffer uit Kamperveen overleden aan de gevolgen van de ernstige aanrijding.